Tuesday 15 February 2011

Zakaj nekateri menimo da je izraz "ljubim te" precenjen?

Kljub temu, da se tekom konstantno spreminjajočega življenja, čustva vedno bolj potiskajo na stran, ostajajo nekatera ozka grla, ob katerih naletimo na izraze kot so "ljubim te", "rad te imam".
Ob pisanju obeh so se mi postavili lasje pokonci, saj v mojem ušesu zvenijo tako plastično, da so skoraj za pobruhat. Res.

Nikoli nisem bil mojster izkazovanja čustev, a da bi si zato pomagal z omenjenimi izrazi mi nikoli ni padlo na pamet. Zgolj zato, ker sem mnenja, da so besede tako okorni kanal sporočanja, da skoznje določene zadeve ne moremo sporočiti. Prav tako ljubezni in naklonjenosti ne vidim v darilih in materialnih pozornostih, ki si jih ljudje izkazujejo ob obletnicah, "prazniku zaljubljenih" in ob trenutkih ko menijo, da "bi bil že čas da nekaj naredijo".

Vse mine, materialna realnost pa še najhitreje.

A nekateri dejansko v razmerjih prav čakajo in upajo na takšno besedno in materialno izkazovanje "ljubezni". In ko jo zaslišijo in občutijo so blaženi v svojem prepričanju, da je svet lep in da je njihova ljubezen taprava. Mogoče je res, ne me narobe razumet, a se jo da prikazat tudi drugače, na načine in na nivojih doživljanja, ki 1000x presegajo občutja ob omenjenih potezah.

"Ljubim te", kaj to pomeni? Da imaš osebo rad/a v celoti in vse kar spada zraven? Tud zadah po prekrokani noči, dišave prdca ob gledanju TV-ja? Ker slej ko prej tudi to pride - ne si zatiskat oči. Torej z izrazom "ljubim te" zajameš svoj pogled na prej omenjene zadeve kot "o buci,buci kok si simpatičen ko si zjeban do amena". ?!?
Podobno je z "rad/a te imam" - le da je mehkejša različica.

Izkazovanje medsebojne naklonjenosti ne potrebuje takšnih posplošenih izrazov. Kdor je izkusil Ljubezen bo razumel kaj želim povedat, vsem ostalim pa polagam na dušo, da razmislijo kako dojemajo svoja razmerja in kako izkazujejo svojo ljubezen.

V Ljubezni ni napisanih pravil po katerih se je treba ravnati. Je zgolj doživljanje tega kar nam življenje prinese naproti. In v kolikor uživamo v tem s svojim celotnim bitjem, a se hkrati zavedamo, da so trenutni občutki neugodja del procesa lastne rasti, nedvomno občutimo Ljubezen.

Ljubezen je mavrica in zanjo sta potrebna tako dež kot sonce.

Zato cenimo vsako "malenkost" ki nam jo ali jo izkazujemo drugim. Vse te namreč tvorijo mozaik, ki dela življenje lepše. Mozaik, ki ga pomnimo dlje kot z besedo izražena ali z darilom kupljena trenutna občutja.

Love to all.

*vsem, ki se sprašujete kako to da se nisem razpisal o tem kaj pojmujem pod Ljubezen: again, it can not be described, it can only be experienced...;)...

No comments: