Tuesday 15 February 2011

Ouuu yeaa...I choose "zlato izbiro"...

»Lahko bi me imela…tak…trenom oka, pa še kr naprej raje izbiraš buzdoane, ki ti prej kot slej zlomijo vero v ljubezen. Aja, VEDLA si da med nama ne bi ratalo…ja…tak kot si VEDLA da je vsak od buzdoanov bil »tapravi«. You dont know shit, so stop pretending.«

Ljudje smo družabna bitja in skozi celo življenje iščemo svoj »drugo polovico«. Nekateri je ne najdejo nikoli, nekateri mislijo da so jo našli, le redkim se dejansko posreči. Vprašanje je samo s čim se bomo zadovoljili?

Dejstvo je, da si 2 morata biti fizično privlačna, da lahko sploh gradita kakršnokoli razmerje. Enostavni »test« je da si nekoga predstavljaš golega s seboj. Its that simpl. Če ti je lajk »ouuu yeaa« pol go for it, če ti je pa »hmmm dont think so« al pa še slabše pol raje zavij drugam. Pa ne mi zdaj prodajat »rožic«, da je Ljubezen več kot zgolj fizična privlačnost. Ja je, samo dokler smo ujetniki fizičnega telesa, tak dolgo je to prva in poglavitna komponenta.

Nato nastopi faza osebnostne rasti. Ko vidimo da nam je nekdo všeč in da smo mu/ji tudi mi, se dandanes pogosto zgodi, da jih vzamemo za »zlato rezervo«, v primeru da se druga razmerja izjalovijo. Tako nikoli zares ne stopimo v razmerje z nikomer, saj vedno »igramo« s skrito karto v rokavu. Problem pa nastane, ko naša »zlata rezerva« najde nekoga drugega in noče več bit naša rezerva. Pol pa panika, pa občutek zapuščenosti od vseh in sploh krivica in jok in stok. Igralci z »zlato rezervo« se že v začetku sami vstrelijo v koleno, tak da ne pol jokat in krivit druge.

Ne špilat z »zlato rezervo«, raje jo/ga imej za »zlato izbiro«. Pika.

In ja, obstajajo številni argumenti »zakaj nam zlate rezerve niso dovolj«. Najbolj butast se mi zdi »pri zlati rezervi se mi ni treba potrudit, ni nekega izziva«. Ja ok, pol se pa zaletavaj z glavo v zid in se čudi, da te na drugi strani vsi jebejo v glavo. Ko pa imaš zraven sebe vrata na strežaj odprta. Ja, izziv…vedno je in bo…z »zlato izbiro« ga lahko samo dvigneš na nepredstavljivo raven, ki ti da dosti več kot majhni uspehi površinskih izzivov.

Tako da cenit to kar imamo v danem trenutku, uživat na polno in verjemi nikoli več ne bo občutka razočaranja.

No comments: