Tuesday 15 February 2011

Mavrični ljudje

S vsakim novim dnem se sprašujem ali bom kdaj srečal človeka, ki bo nosil mavrične barve na obrazu, v besedah, srcu in svojih dejanjih.

Naj pojasnim.

Vsak izmed nas ima trenutke, ko smo kot sonce, polni življenja, smeha, radosti in ljubezni. To energijo sijemo v okolico in polnimo druge s svetlobo.
Imamo pa tudi trenutke, ko smo kot deževen dan. Z oblakom nad seboj hodimo po svetu, sikamo v ljudi, trošimo svojo in energijo drugih.
Gre za ekstrema, ki nosita vsak svojo lekcijo, a sta kot takšna v preveliki meri neprijetna. Tudi ljudje, ki so živi sončki so namreč sčasoma preveč. To je tako kot bi neprestano ležali pod soncem, sčasom bi nas opeklo, pregrelo - hočem reči, da tudi preveč plusov sčasoma preraste v drugo skrajnost.

Verjamem pa tudi, da obstajajo ljudje, ki znajo živeti s svojimi sončnimi in deževnimi trenutki, jih sprejeti takšne kot so in v njihovi medsebojni igri videti mavričnost svojega življenja.
Ljudje, ki sprejemajo vse trenutke svojega vsakdana, se zavedajo, da imajo in doživljajo točno to kar v danem trenutku potrebujejo za svoj korak naprej, da dejansko sprejemajo dejstvo, da so popolni v svoji nepopolnosti.

To so zame mavrični ljudje.

To so ljudje, ki s svojo mirnostjo, preudarnostjo, neobsojajočo presojo nudijo oporo v trenutkih, ko to potrebujemo. Nudijo to kar potrebujemo, da uvidimo, da smo sami kreatorji svojega življenja in da imamo sami moč, da sprejmemo lastne odločitve, ki nas ponesejo naprej v življenju. To so ljudje ob katerih smo lahko to kar v danem trenutku smo, zavedajoč se da se nimamo česa sramovati.

Prepričan sem tudi, da je nekaj mavričnega v vsakem izmed nas. Krepimo zato trenutke lastne mavričnosti in začnimo spreminjat svet pri sebi. Vsa dejanja, besede, misli in energija, ki sooblikujejo realnost, ki jo živimo, izhajajo prav iz načina kako doživljamo lastne trenutke - in prav barvitost mavričnega dojemanja rojeva največje razumevanje in pozitivnih vibracij.

Delimo razumevanje, Radost, Ljubezen in Modrost. Ponudimo jo vsem, ki so jo pripravljeni sprejeti, neobsojajoč do tistih, ki tega trenutno ne zmorejo.

Love to all.

No comments: