Saturday 24 December 2011

Človek človeku najlepše darilo

V času praznične nakupovalne mrzlice se človek vpraša v čem je smisel vsega kaosa okoli daril, ki bi naj izkazovale ne vem kaj. Kot da v materialnem obdarovanju ležijo vse rešitve in olajšanja potreb po radosti, zadovoljstvu in ljubezni do sočloveka.

Da je to zgolj oguljena, komercialno naravnana laž velikih korporacij, ki z naivnostjo potrošnikov služijo bajne denarce, je znano že skoraj vsem. A še vedno vsako leto ista zgodba – nakupovanje, nakupovanje, nakupovanje.

In pride trenutek obdarovanja in je smeh in veselje in »ahhhh« in »ohhhh« in mine dan in je skoraj vse spet po starem.

Materialna darila seveda dajo občutek vrednosti obdarjencu in občutek izkazane naklonjenosti darovalcu, a takšno obdarovanje ne obstane. Stvari se porabijo, obrabijo, zavržejo in človek spet čaka na naslednjo praznično priložnost, da obudi prijetne občutke, ki jih podzavestno veže na praznični čas.

Da je lahko vsak dan praznik v pravem pomenu besede, se je potrebno zagledati vase in si priznati, da skozi praznično rajanje najbolj pridobimo ob druženju s prijatelji, družino ali (ne)znanci. Gre za človeški faktor, ki daje dolgoročen občutek iskrene pripadnosti, Ljubezni.

Kajti zgolj z iskrenim izkazovanjem Ljubezni lahko dosežemo večno Srečo.

In iskrenost se nikoli ne izkaže bolje kot s toplim objemom, stiskom rok, nasmehom, toplo, tolažilno, spodbudno besedo. To pričara občutek topline v srcu posameznika. To je tisto, kar iščejo potrošniki v materialnem obdarovanju.

Da je človek človeku najlepše darilo si samo oglejte trenutke snidenja na večjih mednarodnih letališčih. Kjer tečejo solze sreče in ljubezni, ko se spet srečajo sorodne duše. Kjer ni pomembno kaj ima človek v danem trenutku oblečeno, kako diši, kaj nosi v kovčku. Kjer je pomemben zgolj trenutek, ko se odpre Srce posameznika in se poveže z drugim.

Tako da dovolite si biti iskreni. Delite trenutke iskrene Sreče. Podarite del sebe. In verjemite, to vas bo izpopolnilo bolj kot karkoli drugega.

No comments: